Tää oli kiva idea, johon olen monen koiranomistajan blogissa törmännyt. Tää on nyt Vidasta, koska Nanasta nyt ei voi vielä sanoa mitään muuta kuin että jos koira voi olla hassu, niin Nana on HASSU.

No mutta asiaan, eli Vidan plussa-ja miinuspuolet.

miinukset(näistä haluan sanoa, että kaikki miinuksethan ovat ihan omaa syytä, sitä se teettää kun ei osaa koiraa kouluttaa Silmänisku):

-Vahtiminen omassa pihapiirissä. Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta on ihan jees, että vahtii, mutta kun vielä osaisi käskystä lopettaa. Tämä on kyllä nyt todella suuren harjoituksen tuloksena vähentynyt, eli tämä miinus on haalenemassa.

-Vieraille räyhääminen sisällä. Eli kun kuuluu pimpom: WÄYWÄYWÄYRÄYHRÄYHWÄYMURRRWÄYRÄYH...ja silloinhan ei hiljene. Kun tsiigaa onko tuttu, haukku saattaa loppua, muttei välttämättä. Jos on täysin vieras, niin silloin loppua ei tunnu tulevan.....(ARGH!)

-Vieraiden ihmisten arkailu(tämän voisi melkein rajata miehiin, koska naiset ei yleensä oo niin pahoja). Tämä purkautuu haukkuna, jos joku tulee neidon henkilökohtaiselle alueelle

-Kun pitää vapaana, niin jos näkyy ihminen, niin lähtee suoraan päin haukkumaan ja turha odottaa koiraa takaisin....(tää on ehkä ärsyttävin kaikista!!!).

-ei voi antaa kenelle tahansa hoitoon, koska ei ole ihan jokamiehen helppo koira

Plussapallot:

+Agilityssä armottoman hyvä(siis mun mielestä)!

+Oppimiskyky on todella nopeaa ja mitä tahansa on kiva treenata kun Vida tajuu

+treeneissä kun joutuu odottelemaan, niin ei hauku tai vingu.

+kotona kun ei tehdä mitään niin on rauhallisuuden huippu ja aika huomaamaton, menee aina johonkin omaan nurkkaan tekemään "omia juttuja".

+pysyy vapaana, eikä lähde omille teilleen, muuta kuin viimeisessä miinuksessa mainitussa asiassa, joten tää menee sit plus miinus nollaa

+tulee toimeen lähes kaikkien koirien kanssa(tämä on ehkä kaikista plussista plussin)

+lenkillä ei reagoi oikeastaan mihinkään, rullaluistelijatkin on nykyään ilmaa(jee!)

+aamutorkku. Nukkuu toooosi pitkään, jos vaan saa. Tämä on aivan loistava piirre koirassa! (Ei tarvii vapaapäivänä tai lomalla herätä turhan aikaisin)

+Tykkää matkustaa autossa(=nukkuu).

Tulipahan keksittyäkin kaikkia puolia koirasta. Tästä varmaan puuttuu paljon, mutta mitä ei muista, niin niitä ei lasketa. Yleensä ihmiset eivät puhu koirien huonoista puolista ja täytyy sanoa, etten itsekään ole kirjotellut Vidan huonoista puolista juurikaan. Ehkä ne siis eivät ole mitenkään niin maailmaa kaatavia ja ehkä kuitenkin plussat on niitä jotka painaa enemmän vaakakupissa. Vida on koirana sellainen, etten ehkä itse olisi ollut valmis tuollaiseen ensimäiseen koiraan. Mutta Vida on antanut minulle koirana enemmän kuin varmaan koskaan kukaan koira tulee antamaan. Olen oppinut paljon ja minun on ollut pakko ottaa selville enemmän asioita, kuin jos Vida olisi ns "helppo" koira. Maailman paras koira on ehkä hieman liian lievä sanonta kuvaamaan sitä mitä Vida minulle merkitsee. <3