....käy koirapuistossa on se, että siellä koirien omistajien pitäisi todellakin vähän muuttaa suhtautumistaan koirien tekemisiin. Tämä siis on minun mielipide ja koskee meidän seudun koirapuistoja, joissa käymisen lopetin jo ajat sitten. Ainoa kerta, jolloin koirapuistoon menen on se, jos kävelen puiston ohi ja huomaan siellä olevan pentututtuja Vidan pentuajoilta. Mistä moinen aihe nyt yhtäkkiä kumpusi? No, tänään oltiin Nanan kanssa pentupainitunnilla. Se oli suurinpiirtein meidän olohuoneen kokoisessa sisätilassa. Koiria oli kuusi kipaletta ikähaarukalla 10vk-6kk. Nana oli alkuun vähän sivusta katsojan roolissa. Noin puolen tunnin kuluttua, kun vilkeriterrierit olivat rauhoittuneet, niin Nana alkoi painia, kohtapa jouduttiinkin sitten jo lähtemään ja Nanalta painit jäivät vähän kesken. Pahalla en sano, mutta väkisinkin tuli mieleen meidän koirapuistoajat.

Siksi listasin omistajia, joiden tyyli olla puistoissa on seuraavanlainen:

1. Perävaunu-omistaja: Juoksee koiran perässä ja komentaa, ettei koira hyppisi kenenkään selkään(yleensä koirat ovat koko aika toisten selässä pomppimassa). Koiralla ei ole minkäänlaista tahtoa kuunnella omistajaa, vaan tekee just niinkun itteensä huvittaa. Omistaja poistuu paikalta kun on saanut koiransa kiinni naurettavan näköisillä pyydystämisyrityksillä(yleensä joku muu on ottanut kiinni...).

2. Huutaja-omistajat: Karjuva olisi myöskin sopiva nimitys. Huutaa, karjuu ja ärräpäitä lentelee, jos koira tekee jotain, mistä omistaja ei pidä. Koiralla harvoin mitään rispektiä omistajaa kohtaan. Poistuminen puistosta samalla metodilla kuin edellinenkin, paitsi äänekkäämmin.

3. "Hui tuo tappaa mun fifin-omistaja": Yleensä nämä omistajat inhoavat perävaunu-omistajien koiria. Säikähtävät joka ikistä röhähdystä, mitä toisten koirin suusta kuuluu. Viimeistään siinä vaiheessa, kun leikki on edennyt siihen pisteeseen, että oma koira on maassa selällää ja vieras koira päällä, niin omistaja parkuu tuskissaan, että kuka pelastais mun koiran tuon raatelija hampaista. Poistuu puistosta heti ensimmäisen painiyrityksen jälkeen.

4. Lievästi asioita kavahtava-omistaja: Tämä omistaja on vähän samaa kaliiperiä kuin fifin omistaja, mutta ei mene niin sydänkohtauksen puolelle. Luulee että siinä on jotain pahaa, kun koirat painii ja käy tönimässä toisia koiria pois omansa kimpusta koko ajan. Lisäksi mulkoilee pahasti kaikkien koiria ja omistajia. Poistuu puistosta lisää mulkoille ja silmiä pyöritellen.

5. Kaikki tietävä-omistaja: Tämä omistajatyyppi on ehkä maailman ärsyttävin. Neuvoo kaikkia miten koirien kanssa tulisi toimia.(Näitä on PALJON). Selostaa koirien painiessa, että "tuo on vain niiden leikkiä" ja seuraavassa hetkessä antamassa tekohengitystä "hui tuo tappaa mun fifin"-omistajalle. Tietää yleensä koirien koulutuksesta kaiken(tai näin antaa ainakin ymmärtää...). Puistosta poistuminen tapahtuu yleensä "sivulle", "maahan", "istu", "maahan", "istu"-käskyjen jälkeen.

6. "Tää on niin mun ihana vauva"-omistaja: Puhuu koirastaan, kuin kyseessä olisi oma vauva. Tämän omistajatyypin kohdatessasi tiedät todellakin koirasta kaiken. Paapoo ja hyssyttelee koiraansa. Yleensä tämän omistaja-tyypin koira pyörii omistajansa jaloissa ja sitten tuleekin lisää hyssyttelyä. Sitten onkin jo aika poistua, koska "tää ei jaksa nyt leikkiä, kun sen päiväunet jäi väliin".

7. Minä- omistajana koirapuistossa: Annan koirien telmiä, eikä minua haittaa jos koirani selkään hypitään. Koska kyllä koirani sanoo, jos se menee liian pitkälle. Mörinä ja pörinä kuuluvat mielestäni koirien leikkiin. Sanon soo soo vain jos meno yltyy tappeluksi(yleensä minulla oli mukana kolinapurkki, just in case, se tehosi vieraiden koiriin;)), muuten saavat tehdä niinkuin koirat tekevät. Jutustelen mielelläni muiden koirien omistajien kanssa, muustakin kuin vain koirista. Samalla kuitenkin seuraan että meno on ystävällismielistä. Pois lähdettiin jos minusta tuntui että koirallani ei synkkaa jonkun kanssa, niin ja tosiaan ennekuin se tulitaistelu kerkeää alkaa.

MIKSI ME OMISTAJAT EMME VOISI VAIN ANTAA KOIRIEMME PAINIA JA JUOSTA SIELLÄ PUISTOSSA????? Eiväthän koirammekaan puutu siihen jos puhumme säästä tai päivän polttavista puheenaiheista. Ja jos tuntuu että puistossa on koiria, joiden kemiat ei kohtaa, niin lähtee pois. Ei se nyt niin vaikeaa voi olla.....

Jos mielestäsi listasta puuttu ehdottomasti joku, niin laita kommenttia! Nauru